logo
hírek
bemutatkozás
szolgáltatások
tajekoztatok
panaszkezelés
Új Széchenyi Hitel Program
kötelező felelősségbiztosítás
kondíciók
fogyasztóvédelmi oldalak
Tájékoztató a túlzott eladósodottság kockázatairól
fiókhálózat
nyilvánosságra hozatal
linkek
elszamolas
Bíróságon kívüli adósságrendezéssel összefüggő információk
arfolyamok
éves beszámolók
Szolgáltatási térkép
Állásajánlat
Egyesülés
impresszum
menu
menu

 

center topcenter bottom

Bemutatkozunk

BEMUTATKOZIK A RÓNASÁGI TAKARÉKSZÖVETKEZET

A Kiskőrösi Kistérség meghatározó, valamint a Kecskeméti Kistérségben is egyre nagyobb szerepet vállaló, MAGYAR TULAJDONBAN LÉVŐ Pénzintézet.

1958. április 13-án (immáron 53 éve) megtartott alakuló közgyűlésen döntött úgy 134 szövetkezeti tag, hogy megalakítja a Rónasági Takarékszövetkezet jogelődjét a Fülöpszállás és Vidéke Takarékszövetkezetet.

A pénzintézeti fiókok személyi és tárgyi feltételeinek a megteremtését követően viszonylag gyorsan megtörtént a takarékszövetkezet pénzügyi szolgáltatásainak a lakossághoz való közelebb vitele, ugyanis 1960-ban Soltszentimrén, 1961-ben Csengődön, 1962-ben pedig Akasztón nyíltak meg a pénzintézeti fiókok. Az 1968-as év volt a következő állomás, amikor újabb fióknyitások adtak lendületet fejlődésünknek. Ekkor nyílott a Tabdi és Páhi Kirendeltség. Az elegendő saját tőke és támogatottság megteremtése után a következő mérföldkő 1976. volt, amikor az országban elsőként nyitottunk VÁROSBAN Kirendeltséget, ez a mi esetünkben Kiskőrös városban történt meg. Városi kirendeltség nyitása nem volt egyszerű abban az időben. Különleges, és extrém feltételek kellettek akkor, de támogató aláírások, a Város Vezetőinek külön engedélyei, valamint a tagság részéről történő aktív támogatottság mellett rövid idő alatt sikerült megnyitni az első Városi Kirendeltséget. Ez a lehetőség már akkor is igen nagy fejlődési lehetőségeket kínált a takarékszövetkezeteknek, amelyet nekünk sikerült kihasználnunk. Ebben az időben már kellő nagyságrendünk volt ahhoz, hogy megváltoztassuk a nevünket. A jól csengő név mellett az is fontos volt, hogy megfelelően reprezentálja azt a helyet, ahol tevékenykedtünk. A RÓNASÁGI mellett döntöttünk. 1976-ban ez még újdonság volt a takarékszövetkezetek között, ezért nemcsak intenzív növekedésünk, és elért eredményeink, hanem a nevünk miatt is sokan felfigyeltek ránk.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 1984-ben kirendeltséget nyitottunk Kecelen, majd 1986-ban Imrehegyen is. Ezzel már 9 településen bízhatta meg a lakosság pénzintézeti szolgáltatásainak kezelésével a Rónasági Takarékszövetkezetet. Ezzel a Kiskőrösi Kistérség lehetőségeit teljes egészében kihasználtuk, nem volt már itt olyan település, ahol ne lett volna takarékszövetkezet. A továbbfejlődés lehetőségét a továbbiakban az extenzív fejlesztésben láttuk, ezért "más irányban" gondolkodtunk. A megyeszékhely, Kecskemét következett. 1991-ben volt az első, majd 2001-ben a második kirendeltségünk megnyitása, az idő azt igazolta, hogy ezek a döntéseink is megalapozottak voltak, napjainkban sikeresen működő kirendeltségeink szolgálják ügyfeleinket a Megyeszékhelyen is.

Az elmúlt fél évszázad alatt folyamatosan fejlődtünk, növeltük ügyfeleink és fiókjaink számát, gazdálkodásunk nyereséges, és ügyfeleink bizalma töretlen. Napjainkban a 11 Fiókban kínált pénzintézeti szolgáltatásainkkal egyre inkább egyenrangú versenytársává váltunk a kereskedelmi bankoknak is.

A Rónasági Takarékszövetkezet mérleg főösszege (nagyságrendje) meghaladja a 21 Milliárd Ft-ot, amellyel megalakulásunk óta a "nagyok" közé tartozunk. Elsődleges célunknak tekintjük Bács-Kiskun megye középső és északi részén élő lakosság, a Kiskőrösi, valamint a Kecskeméti Kistérségben működő vállalkozások, önkormányzatok magas színvonalú, és minél teljesebb körű pénzügyi kiszolgálását.

A RÓNASÁGI TAKARÉKSZÖVETKEZET népszerűségét bizonyítja, hogy napjainkban ügyfeleink száma közelít a 25 ezerhez. Ez a szám kötelez: Termékeinket, szolgáltatásainkat folyamatosan bővítjük, a takarékszövetkezet munkatársai családias légkörben, pontosan, gyorsan, és szakszerűen dolgoznak, amiről bárki ügyfélként is meggyőződhet.

Köszönjük, hogy az elmúlt évben is bennünket választottak, ránk bízták számlavezetésüket, megtakarításuk kezelését, illetve hozzánk fordultak, ha különböző céljaik megvalósításához hitelt kívántak igénybe venni.

A biztonságra törekvés, a céltudatos munka, a fél évszázad pozitívumainak a megőrzése, az ügyfeleinkkel kialakított bizalmi légkör hozta meg azt az eredményt és sikert, amelyre ma méltán büszkék lehetünk.

Mi továbbra is helyben, a helyiekkel, a helyiekért dolgozunk!

Rónasági Takarékszövetkezet Igazgatósága

 

Vissza Az oldal tetejére

netbank
hirek, informaciok

2017. július 14.

Fontos Változás! Takarékszövetkezetünk új NetBank szolgáltatást vezet be, mely arculati és kezelési változásokat is jelent. A részletekért kattintsanak. tovább »

2017. február 8.

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kecskemét, Horváth Cirill téri kirendeltségünk 2017. 03. 01-én összevonásra kerül a kecskeméti, Kőhíd utcai fiókunkkal. Részletekért kattintsanak! tovább »

2017. február 1.

Takarék jelzálog hitel közlemény tovább »

2016. október 10.

Tájékoztatás szombati munkarendről tovább »

2016. október 5.

NetBOSS rendszer karbantartás tovább »

2016. augusztus 11.

Takarékmatrica program megszüntetése tovább »

2016. február 1.

Tájékoztató karbantartásról
Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy 2016.02.06-a szombati napon 20:00 óra és 2016.02.07-e vasárnap 06:00 óra között Takinfo Kft. adatközponti hálózati karbantartást végez, mely érinti Takarékszövetkezetünk szolgáltatásait. tovább »

2015. március 25.

Hirdetmény a társasházak, lakásszövetkezetek, építőközösségek és iskolai takarékossági csoportok betéteinek OBA-védelméről
tovább »

2015. március 25.

Hirdetmény a betétbiztosítás szempontjából betétnek minősülő okiratokról
tovább »

2014. november 17.

Rövid tájékoztató a számlatulajdonosok részére a készpénzátutalási megbízást érintő Postai kódon alapuló befizetés bevezetésről, a kapcsolódó nyomtatványt érintő változásokról
tovább »

2014. november 17.

Tényleges tulajdonosi nyilatkozat nélkül jövőre nem indíthatnak banki műveleteket a vállalatok
tovább »

2014. november 3.

HIRDETMÉNY
a panaszok intézéséről és más fórumokhoz történőbejelentésről, ügyfélbejelentések csatornái
tovább »

2014. november 3.

Tájékoztató a Tényleges Tulajdonosi Nyilatkozat Megújításáról
Tájékoztatópdf format Nyilatkozatpdf format

2014. szeptember 15.

Megújul a forint
Megújul a forint
tovább »


2014. augusztus 8.

HIRDETMÉNY
a panaszok intézéséről és más fórumokhoz történőbejelentésről, ügyfélbejelentések csatornái
tovább »

2014. július 31.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elkövetkező hetekben megnövekedett ügyfélforgalom várható.
A napi rendszeres ügyfélforgalom, ügyfélkiszolgálás zavartalanul működik.

2014. július 22.

Tájékoztató az Orgovány és Vidéke Tksz. betétesei számára
közlemény pdf format

2014. február 28.

Ügyféltájékoztató a pénzügyi rezsicsökkentéssel kapcsolatban
közlemény pdf format

2014. február 20.

Egyes ügyfeleknek bankkártya-limitet kell módosítaniuk az ingyenes készpénzfelvétel maximumösszegéhez
MNB közlemény pdf format

2014. január 9.

Tájékoztató az ingyenes készpénzfelvételről
tovább »

2013. november 27.

Év végi munkarend
letöltés pdf format

2013. november 26.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatás lakossági fizetési számlákról történő hiteltörlesztésekről
tovább »

2013. október 28.

Tisztelt Ügyfeleink!
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása
tovább »